Trainingen

 • Intensief en uitdagend

  De trainingssessies vinden plaats in de kleine zaal van de Lierse sporthal De Komeet aan de Eeuwfeestlaan. Hier vind je een plannetje.

  • Donderdag
  • 18.00u tot 19.30u (-12 jaar)
  • 19.30u tot 21.30u (volwassenen)

  • Zaterdag
  • 14.30u tot 15.30u (-12 jaar)
  • 15.30u tot 17.30u (volwassenen)

  Het trainingsseizoen loopt van begin augustus tot eind juni. De allerlaatste nieuwtjes rond de club en de trainingen vind je op onze web site!

Lidgeld

Verzekering inbegrepen!

De verplichte verzekering kost 35€ per jaar en moet integraal aan de tae kwon do bond betaald worden (via de klub).

De trainingen zelf kosten 19€ per maand voor kinderen, of 24€ per maand voor volwassenen. Dit lesgeld dient op voorhand betaald te worden.

Download hier alvast het Aansluitingsformulier!

Poomsae

De stijlvormen

Poomsae is de Koreaanse naam voor stijlvorm. Het is een schijngevecht tegen een of meerdere denkbeeldige tegenstanders. In Poomsae's worden alle basisbewegingen van Taekwondo gebruikt. Er worden een aantal verdedigings- en aanvalstechnieken in een vaste volgorde achter elkaar uitgevoerd.

Er zijn in totaal 17 Poomsae patronen. De Poomsae's worden gezien als de traditionele kant van Taekwondo. Vroeger waren er nog geen wedstrijden zoals wij die nu kennen. Ook had men toen nog geen beschermers. Het vechten tegen elkaar was daarom ook een stuk gevaarlijker. Om toch te kunnen oefenen heeft men het schijngevecht bedacht, de zogenaamde Poomsae.

Hieronder geven we jou graag meer info over de 8 Tageuk stijlvormen uit de Geuk en 1ste Dan.

De eerste Poomsae heet Taegeuk en heeft 8 verschillende patronen. Taegeuk vertegenwoordigt de diepgaande Oosterse filosofie, waarvan de Oosterse kijk op de wereld, cosmos en het leven zijn afgeleid. "Tae" betekent grootheid, terwijl "Geuk" eeuwigheid betekent. Taegeuk heeft geen vorm, geen begin en zelfs geen eind. Toch komt alles voort uit Taegeuk. Met andere woorden, het is iets dat de kern van alles omvat.

De gedachten van tageuk zijn de hoofdgedachten van de Jooyeok, het "Boek der veranderingen", dat een van de leidende boeken in de Oosterse filosofie is. Uit Taegeuk zijn 8 hoofdvertakkingen van filosofische theorieën voortgekomen, elk heeft een eigen Chinese karakter. Taegeuk 1 t/m 8 van Taekwondo zijn op deze 8 voornaamste theorieën gebaseerd.