Club Informatie

Mun Mu Lier VZW (klik op de links voor meer info):


Clubgeschiedenis

Mun Mu Lier werd in 1979 opgericht door Meester Saïd Boucham en Meester Ivan Grootaerts.  In 1988 nam Meester René Vivet de club over. 


De benaming van de club is een verwijzing naar de eerste koning van het eengemaakte Silla koninkrijk.  Koning Munmu (uitspraak Moonmu) regeerde van 626 tot 681. 

문무

Koreaanse teken voor Mun Mu (tevens op het Mun Mu Lier clublogo)


Een Koreaanse legende (de legende van Munmuwang) vertelt dat koning Munmu’s laatste woorden aangaven dat hij zou terugkeren als een draak om het Koreaanse rijk te verdedigen.  In de hedendaagse Koreaanse cultuur staat deze draak symbool voor de verdediger van de waarden van het Koreaanse volk.


Deze waarden komen ook terug in taekwondo en staan centraal binnen Mun Mu Lier:

  • (예의 jeeji) Hoffelijkheid: beleefd zijn tegen elkaar, respect tonen voor de leraar en voor mensen die ouder zijn dan jezelf.
  • (렴치 jom chi) Integriteit. In het taekwondo zijn eerlijkheid en oprechtheid heel belangrijk.
  • (인내 in nae) Doorzettingsvermogen.  Ook al lukt alles niet direct, geef je nooit op. 
  • (극기 guk gi) Zelfbeheersing. Dit is heel belangrijk bij taekwondo, zowel binnen als buiten de dojang.  Ga nooit zelf een gevecht aan!
  • (백절불굴 baekjul boogul) Enorme geestkracht. Een oprechte taekwondo-leerling moet zich inzetten voor vrede en rechtvaardigheid en zich niet laten afschrikken.


De Trainers

Marc Renap

Hoofdtrainer

 5e DAN Taekwondo

Voorzitter Mun Mu Lier

Hans Moerbeek

Trainer

 4e DAN Taekwondo

Bestuurslid Mun Mu LierTom van Bragt

Trainer

 3e DAN Taekwondo

Bestuurslid Mun Mu Lier

Bachelor Lichamelijke Opvoeding


Stefan Boutsen

Trainer

 1e DAN TaekwondoWalid H. Amor

Assistent Trainer

 1e DAN Taekwondo

Bestuurslid Mun Mu LierIn Memoriam

René Vivet

°1946 - 2021

 7e DAN Taekwondo

Oprichter en bezieler Mun Mu Lier VZW

Voorzitter Mun Mu Lier

Bestuurslid Taekwondo Vlaanderen


Laatste interview afgenomen op 09 juli 2021 met Taekwondo Vlaanderen


"In 1978 vroeg een kennis aan mij of ik interesse had om een nieuwe sport te komen uitproberen. Saïd Boucham had toen verschillende clubs in de regio Antwerpen en kwam taekwondo voorstellen in Lier. Ik vond het best leuk en bleef naar zijn trainingen komen. Wat later heb ik met Saïd gezocht naar een geschikte zaal in Lier en de trein was vertrokken. Onder Saïd heb ik mijn zwarte gordel gehaald en in 1988 heb ik de club van hem overgenomen. Toen is ze omgedoopt naar de huidige benaming Mun Mu Lier. Dat is een verwijzing naar een koning van een oud Koreaans koninkrijk”, vertelt Rene. Mun Mu Lier heeft clubnummer 9 bij Taekwondo Vlaanderen en Rene Vivet heeft lidnummer 38 bij Taekwondo Vlaanderen. Zowel de club als Rene zelf zijn pioniers in de geschiedenis van Taekwondo Vlaanderen!


“Na mijn overname van de club waren het drukke jaren”, glimlacht Rene. “Ik deed immers bijna alles alleen op de club. Training geven, administratie, alle contacten…Tot ongeveer twee jaar geleden toen de club werd omgevormd tot een vzw. Toen werd het gelukkig wat minder druk.” En in welke disciplines was Rene zelf bedreven in zijn jonge jaren? Rene: “Je zal het misschien niet geloven, maar sparring was in de beginjaren mijn ding, maar bij het ouder worden ben ik mij gaan specialiseren in poomsae. Onder leiding van Meester Seo heb ik samen met Erik, Saïd, Louis, Vera en Chris de poomsaes goed onder de knie gekregen. Een beslissing die ik mij niet beklaagd heb. Poomsae is heel technisch en je vergroot je kansen op slagen in de danexamens aanzienlijk”, zegt Rene bescheiden. Anno 2021 is Rene ook lid van de Raad van Bestuur van Taekwondo Vlaanderen en heeft hij ook zijn strepen verdiend als internationaal poomsaescheidsrechter.


Rene: “Wie bij Mun Mu Lier komt trainen kan van alles wat taekwondo te bieden heeft proeven. En die verscheidenheid zie je ook terug in de club. We hebben poomsae-atleten, maar er zijn er ook die sparringtornooien willen kampen. Ook dames die zich zichzelf wilden leren verdedigen, waren vaste klanten op de club. Slechts twee keer in die 40 jaar heb ik gasten uit de club moeten zetten wegens opgepast gedrag. Taekwondo is discipline. Als je wordt uitgedaagd, draai je om en ga verder. Als je aangevallen wordt, mag je je zeker verdedigen. Maar daar houdt het dan ook op.”


“De toekomst van de club Mun Mu Lier is met Dave Meyvis, Marc Renap, Tom Van Bragt en Hans Moerbeek in goede handen,” aldus Rene. “Hopelijk legt corona geen beperkingen meer op bij de start van het nieuwe seizoen en kunnen we weer groeien naar 50 à 60 leden. Ik persoonlijk kijk niet te ver vooruit door mijn ziekte. Ik probeer er elke dag het beste van te maken en leef van dag tot dag. Je vroeg mij daarnet waar ik het meest trots op ben uit mijn taekwondoloopbaan. Wel, dan zeg ik mijn zevende dan! Ik had heel graag mijn achtste dan gehaald, maar dat zit er spijtig genoeg niet meer in”, besluit Rene

Bestuur

VOORZITTER

Marc Renap

marc@munmulier.be


PENNINGMEESTER

Walid H. Amor

walid@munmulier.be

SECRETARIS

Dave Meyvis

dave@munmulier.be

ONDERVOORZITTER

Hans Moerbeek

hans@munmulier.be

BESTUURSLID

Tom van Bragt

tom@munmulier.be

Club API Contactpersonen


Zit je met vragen over of wens je een gesprek rond grensoverschrijdend gedrag en lichamelijke of sexuele integriteit (API), contacteer onze CLUB API contactpersonen hieronder.  Zij bieden een luisterend oor en behandelen het gesprek volledig vertrouwelijk.

GRIET KIEKENS

Email: griet.kiekens@hotmail.com

Phone: 0479 / 590 166

BEA VRANKEN

Email: beavranken@hotmail.com

Phone: 0486 / 223 508